Preview Mode Links will not work in preview mode

Hanna och Rebeccas trädgårdsliv

Sep 17, 2021

Vet du vad som är viktigast när du ska anlägga en ny rabatt eller göra om en befintlig? 

Hur vet du att du har bra jord där växterna kommer att trivas, och hur vet du vilka växter man ska välja beroende på vilket väderstreck rabatten ligger i? Alla dessa frågor får svar i dagens avsnitt!

Rebeccas...


Sep 3, 2021

Odling är så mycket mer än bara ett frö och senare en skörd. Det är som balsam för en trasig själ.  

Detta fick Hanna och Rebecca möjlighet att diskutera med Karl Martindahl, musiker och författare till boken ”Den goda skörden”, under en härlig stund i hans prunkande växthus. De pratar även om...


Aug 20, 2021

Att odla kryddor är superlätt, och att torka och spara kryddorna inför vintern är fantastisk gott. Så i detta avsnitt lär Hanna och Rebecca ut sina bästa knep. 

Vad är det för skillnad på sommarhallon och hösthallon? Och hur gör man fint hemma utan att behöva städa?

 

 

Välkommen att lyssna på ett...


Aug 6, 2021

Är odlingssäsongen snart över? – Absolut inte!

I detta avsnitt pratar vi om vad som händer i växthuset just nu. Vad förodlar Rebecca nu och vad är det som Hanna gör med sina tomater som blev så gott? Dem berättar även hur man samlar in frön på bästa vis och hur man kan föröka sina favoritväxter så...


Jul 23, 2021

Lyssnarnas frågor får svar i dagens avsnitt. Allt ifrån hur man väljer bevattning, blir av med ohyran till hur man planterar vinrankor i växthuset. Hanna och Rebecca bjuder även på några hemligheter, och reder ut varför gurkorna får taggar. 

 

Många frågor får svar i dagens frågepodd, trevlig...